آیت الله محقق داماد: مشتریان نمی‌دانند پولشان در بانک ها چه می‌شود

يکشنبه،۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۵
آیت الله محقق داماد: مشتریان نمی‌دانند پولشان در بانک ها چه می‌شود

گروه اجتماعی- آیت‌ا... سیدمصطفی محقق داماد در بیست و نهمین همایش بانکداری اسلامی گفت: بانک یکی از ضرورت‌های زندگی تمدنی بشری است و محال است بدون بانک بتوان جامعه‌ای داشت. وی افزود: شهروند بدون بانک نمی‌تواند زندگی کند، زیرا تمامی فعالیت‌های اقتصادی بدون بانک امکان‌پذیر نیست و گوسفندداری سبک سابق و زندگی چادرنشینی دیگر وجود ندارد.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه بنا بر آیات قرآن کریم نباید اموال و دارایی‌ها را در اختیار افراد نادان گذاشت، اظهار کرد: اموال به یک نگاه اموال عمومی است و هر مالی مال همه است و مدیریت آن را باید به دست افراد عاقل و با دانش سپرد. آیت‌ا... محقق داماد به آیاتی از قرآن کریم اشاره کرد و افزود: مال ملت مثل خون در رگ آنهاست و قوام ملت به مال آنهاست.

وی درباره اعمال حاکمیت شرکتی در نظام بانکی، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات امروزه در نظام بانکی رابطه آگاهی و شفافیت میان بانک‌ها و مشتریان وجود ندارد؛ مشتریان بانک‌ها نمی‌دانند با پول آنها چه می‌شود و بانک‌ها چگونه مدیریت می‌کنند؟ این استاد دانشگاه تهران به بند 38 اصول راهنمای اعمال حاکمیت شرکتی اشاره کرد و ادامه داد: در این اصل «منع غرر» داریم و در معاملات بانک‌ها «غرر» رخ می‌دهد. به گفته آیت‌ا... محقق داماد، بند 38 اصول راهنمایی حاکمیت شرکتی قانونی که برای حاکمیت شرکتی تصویب شده، می‌گوید موسسات باید شیوه‌ها، رویه‌های اجرایی و حقوقی را مشخص کنند تا به طور کافی پاسخگوی هرگونه مساله‌ای بوده تا نوعی از غرر را ایجاد کنند. وی خاطرنشان کرد: در غرب حتی اگر فردی بخواهد ازدواج کند از مشاوره حقوقی استفاده می‌کند، اما در کشور ما حتی تاجران بزرگ نیز تنها از بانک وام دریافت می‌کنند بدون آنکه بدانند بانک چگونه این وام را در اختیار وی قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

کد خبر: 2748