منظومه شمسی

منظومه شمسی
واضح ترین تصاویر از خورشید منتشر شد
گروه علمی - محققان با انتشار واضح‌ترین تصاویر خورشید اظهار کردند که اتمسفر این ستاره بسیار پیچیده‌تر از چیزی است که در ابتدا تصویر می‌شد. به گزارش  پیام ایران ، محققان دانشگاه مرکزی لانکاشایر با...
 دوردست‌ترین جسم در منظومه شمسی رصد شد
گروه علم و دانش - ستاره شناسان دوردست ترین شی در منظومه شمسی را رصد کردند. آنها این شی آسمانی صورتی رنگ را Farout نامیده اند. اتحادیه بین المللی ستاره شناسی این خبر را اعلام کرده است. به گفته...
همنشینی ماه و مشتری
گروه علم و دانش - ایسنا نوشت: بعد ازظهر فردا (جمعه ۲۶ مرداد) پدیده همنشینی ماه و سیاره مشتری رخ خواهد داد. مسعود عتیقی دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران در این باره گفت: پدیده همنشینی ماه و سیاره مشتری...
پرتاب کاوشگر برای تحقیق درباره جو بیرونی خورشید
گروه علم و دانش - سازمان فضایی آمریکا، ناسا، قرار است امروزبرای تحقیق و مطالعه درباره جو بیرونی خورشید کاوشگری را پرتاب کند. کاوشگر خورشیدی پارکر از پایگاه کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب خواهد شد....
احتمال وجود حیات در تپه‌های هلالی مریخ
گروه علم و دانش - به گزارش مهر از دیلی میل، صدها تپه هلالی شکل که سطح مریخ را پوشانده اند، سرنخ های جدید از وجود حیات میکروبی باستانی در این سیاره ارائه می کنند. این تپه ها چشم اندازی از آب و هوای...

فیلم - حرکت دیوانه وار منظومه شمسی در کهکشان راه شیری

تصور ما از ایستا بودن منظومه خورشیدی این است که زمین ما و مابقی سیاره‌ها، روی مدار خود دور خورشید می‌گردند.

فیلم - یک سال نوری چقدر است؟

یک سال نوری اصطلاحا به مسافتی گفته می شود که نور در زمان یکسال طی می کند. 

واضح ترین تصاویر از خورشید منتشر شد

واضح ترین تصاویر از خورشید منتشر شد

محققان با انتشار واضح‌ترین تصاویر خورشید اظهار کردند که اتمسفر این ستاره بسیار پیچیده‌تر از چیزی است که در ابتدا تصویر می‌شد.

 

دوردست‌ترین جسم در منظومه شمسی رصد شد

 دوردست‌ترین جسم در منظومه شمسی رصد شد

گروه علم و دانش - ستاره شناسان دوردست ترین شی در منظومه شمسی را رصد کردند. آنها این شی آسمانی صورتی رنگ را Farout نامیده اند.

اتحادیه بین المللی ستاره شناسی این خبر را اعلام کرده است. به گفته دانشمندان «فاروت» حدود ۱۲۰ واحد ستاره شناسی با ما فاصله دارد. به عبارت دیگر فاصله این شی آسمانی تا زمین، ۱۲۰ برابر فاصله سیاره خاکی تا خورشید و یا ۱۱ میلیارد مایل است.

رکورد قبلی دورترین شی آسمانی در منظومه شمسی به سیاره کوتوله Eris تعلق داشت که فاصله آن تا زمین معادل ۹۶ واحد ستاره شناسی بود. این درحالی است که پلوتو ۳۴ واحد ستاره شناسی با ما فاصله دارد.

همنشینی ماه و مشتری، بعدازظهر فردا

همنشینی ماه و مشتری

گروه علم و دانش - ایسنا نوشت: بعد ازظهر فردا (جمعه ۲۶ مرداد) پدیده همنشینی ماه و سیاره مشتری رخ خواهد داد.

مسعود عتیقی دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران در این باره گفت: پدیده همنشینی ماه و سیاره مشتری در ساعت ۱۵ و ۸ دقیقه روز جمعه ٢٦ مرداد رخ می‌دهد.

به گفته وی در این پدیده سیاره برجیس ٥.٤ درجه جنوب ماه قرار دارد.

عتیقی با تاکید بر اینکه این زمان بهترین فرصت برای رصد این پدیده زیبای نجومی است، خاطر نشان کرد: علاقه‌مندان تا قبل نیمه شب که زمان غروب این اجرام است فرصت دارند، این همنشینی دلچسب نجومی را مشاهده کنند.

پرتاب کاوشگر برای تحقیق درباره جو بیرونی خورشید

پرتاب کاوشگر برای تحقیق درباره جو بیرونی خورشید

گروه علم و دانش - سازمان فضایی آمریکا، ناسا، قرار است امروزبرای تحقیق و مطالعه درباره جو بیرونی خورشید کاوشگری را پرتاب کند.

کاوشگر خورشیدی پارکر از پایگاه کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب خواهد شد.

قرار است این کاوشگردر فاصله حدود شش میلیون کیلومتری خورشید قرار گیرد که این به معنای آن است که این کاوشگر به نسبت موارد قبلی به در فاصله نزدیکتری از خورشید قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید:

احتمال وجود حیات در تپه‌های هلالی مریخ

احتمال وجود حیات در تپه‌های هلالی مریخ

گروه علم و دانش - به گزارش مهر از دیلی میل، صدها تپه هلالی شکل که سطح مریخ را پوشانده اند، سرنخ های جدید از وجود حیات میکروبی باستانی در این سیاره ارائه می کنند. این تپه ها چشم اندازی از آب و هوای مریخ در گذشته و تغییرات الگوهای باد نیز فراهم می کنند.

اما کارشناسان معتقدند علاوه بر آن هدفی مناسب برای جستجو از حیات باستانی در این سیاره هستند زیرا در گذشته میکروب ها در مقابل اشعه های شدید در این نقاط پناه می گرفتند.

اشتراک در RSS - منظومه شمسی