ماه گرفتگی ۱۶ خرداد از نوع نیم سایه است

جمعه،۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۲
ماه گرفتگی ۱۶ خرداد از نوع نیم سایه است

گروه علم و دانش - امشب، 16 خرداد ۹۹ دیگر ماه گرفتگی سال ۲۰۲۰ رخ می‌دهد که در مناطق استرالیا، اروپا و آسیا قابل رصد است.

امشب ساعت ۲۳ و ۵۶ دقیقه ماه گرفتگی نیم سایه ای رخ می دهد که میزان گرفت آن ۵۷ درصد است.

به گزارش  پیام ایران به نقل از ایسنا، عمران مرادی با بیان اینکه زمین در مسیر حرکت خود مانند دیگر اجسام می تواند سایه داشته باشد، افزود: سایه زمین مخروطی شکل است که از دو قسمت تشکیل شده، یکی قسمت مرکزی است که مخروط سایه یا بسته و دیگری مخروط نیم سایه گفته می شود.

عضو فعال مرکز نجوم ادیب اصفهان با اشاره به اینکه ماه گرفتگی یا خسوف دارای انواع مختلف است، گفت: زمان هایی که ماه بین زمین و خورشید قرار می گیرد در سایه زمین است و در این حالت اگر ماه وارد مخروط بسته مرکزی شود، ماه گرفتگی کامل خواهیم داشت که تمام مراحل گرفت با چشم قابل رویت است.

مرادی ادامه داد: از سوی دیگر اگر یک تکه از ماه وارد سایه زمین شود، در این حالت ماه گرفتگی جزئی دیده می شود که تنها تکه ای از ماه دچار گرفت می شود. درحالتی که ماه وارد مخروط سایه مرکزی نمی شود و وارد مخروط نیم سایه شود، ماه گرفتگی نیم سایه است و تشخیص آن با چشم دشوار است.

وی ادامه داد: بر اساس ساعت رسمی ایران، ماه گرفتگی از ساعت ۲۲:۱۵:۵۰ شامگاه جمعه آغاز و تا ساعت ۰۱:۳۴:۰۳ بامداد شنبه ۱۷ خرداد ادامه می یابد.

این عضو هیئت علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه ماه گرفتگی نیم سایه ای است و با چشم به راحتی قابل تشخیص نیست، تصریح کرد: اما اگر در طول زمان گرفتگی، از ماه عکس برداری شود، مشخص می شود که یک بخش از آن اندکی تاریکتر شده است.

این مدرس و پژوهشگر نجوم اظهار کرد: ماه در ساعت ۲۲ و ۱۵ دقیقه و ۵۰ ثانیه شامگاه آدینه ۱۶ خرداد به نیم سایه زمین وارد می شود و در ساعت ۲۳ و ۵۴ دقیقه و ۵۶ ثانیه که در میانه نیم سایه قرار دارد اوج ماه گرفتگی است.

مرادی درمورد رویداد نجومی پنج شنبه ۱۵ خرداد، گفت: در این زمان، عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی قرار دارد. عطارد در فاصله حدود ۲۳.۶ درجه از خورشید قرار می گیرد و بهترین زمان برای مشاهده این سیاره است، زیرا حداکثر فاصله از خورشید را دارد.

وی با بیان اینکه عطارد و زهره معمولا در اطراف خوشید هستند و رصد عطارد به دلیل نزدیکی زیاد با خورشید بسیار سخت است، یادآور شد: هنگام غروب خورشید در ارتفاع نه چندان زیاد می توانیم سیاره را رصد کنیم و چون این ارتفاع زیاد نیست اگر کوه و ساختمان در راستای افق غرب باشد امکان رصد وجود ندارد، از این رو برای رصد باید افق غرب کاملا باز باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 11628