رواج اجاره خانه با سکه و دلار

جمعه،۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۹
رواج  اجاره خانه با سکه و دلار

گروه اقتصادی- اجاره‌بهای سکه‌ای پدیده تازه بازار مسکن در تهران است که مستاجران را با چالشی تازه روبه‌رو کرده است.

 روزنامه شهروند نوشت: «اجاره بهایتان را با سکه بپردازید» این شرط تازه برخی از صاحبخانه‌های تهران برای مستاجرانشان است. حالا با فرارسیدن فصل اجاره تا دلتان بخواهد نرخ‌های عجیب و غریب در بازار ایجاد شده است.کافی است نگاهی به قیمت‌ها بیندازید یا این که از چند مشاور املاک قیمت‌ها را جویا شوید آن وقت با این سوال روبه‌رو می‌شوید که آیا واحد پرداخت اجاره از ریال و تومان به سکه و دلار تغییر پیدا کرده است؟ باور کردنی نیست اما در برخی از بنگاه‌های معاملات ملکی خانه‌هایی هستند که برای اجاره آنها باید کیسه‌های پر از سکه یا دلار داشته باشید. شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که این شرایط شامل حال خانه‌های اکازیون و همه چیز تمام شمال شهر می‌شود اما در حقیقت این طور نیست و بدعت خانه اجاره دادن بر اساس دلار و سکه بحرانی است که در تمام نقاط شهر و برای هر متراژ خانه‌ای ایجاد شده است. 

بدعت‌های جدید برای اجاره دادن خانه

مالکی برای اجاره دادن خانه ٥٠ متری‌اش در خیابان آذربایجان بابت مبلغ رهن ١٠ عدد سکه و برای اجاره ماهانه یک عدد نیم‌سکه درخواست کرده است. در منطقه دیباجی جنوبی هم یک مالک برای اجاره دادن خانه ١٢٠متری‌اش  بابت رهن ٤٠ سکه و برای اجاره هم یک سکه می‌خواهد. از این قبیل آگهی‌ها تا دلتان بخواهد در سایت‌های مربوط به فروش و اجاره خانه وجود دارد و هر روز هم بیشتر می‌شود. بر این اساس مستاجر هر ماه بدون توجه به افزایش یا کاهش قیمت سکه باید به مالک خود در ازای اجاره خانه، سکه پرداخت کند که قطعا با وضعیت فعلی قیمت‌ها کاهش پیدا نمی‌کند و در این میان مستاجر است که از پرداخت اجاره خانه بر اساس سکه متضرر  و هر ماه جیبش خالی‌تر از ماه گذشته می شود. علاوه بر این، مالک‌هایی هم هستند که ترجیح می‌دهند ملک خود را به جای این که با سکه یا ریال اجاره دهند به سراغ دلار بروند. البته نه دلار ٤٢٠٠ تومانی که در بازار کمیاب و حتی نایاب است بلکه با دلار ١٠ هزار و ٣٠٠ تومانی تا حسابی سود ببرند بابت اجاره دادن ملکشان. این پدیده این روزها بیشتر در مناطق شمال شهر رواج دارد. البته این موضوع همواره در معامله ایرانی‌ها با اتباع خارجی رایج بوده و مالکان مجازند برای اجاره دادن ملک خود به یک فرد خارجی بر اساس دلار دریافتی داشته باشند ولی براساس قانون نظام صنفی و قانون مدنی ایران هیچ صاحبخانه‌ای یا صاحب کالا و خدماتی حق ندارد کالا و خدماتش را با دلار یا سایر پول‌های خارجی با ایرانی‌ها معامله کند و باید از وجه رایج مملکت که ریال است استفاده کند.

مظنه بازار اجاره چقدر؟

طبق اعلام اتحادیه مشاوران املاک نرخ افزایش هر ساله اجاره مسکن باید ١٥درصد باشد و اگر چه اتحادیه مسکن وعده تندترین برخورد با متخلفان را داده و از مردم خواسته سراغ اجاره‌های بیش از حد گران نروند اما در عمل اتحادیه و قوانین فعلی نمی‌توانند برای قیمت خانه و اجاره بها سقف تعیین کنند.

حالا قیمت اجاره خانه از سال گذشته تاکنون به جای افزایش ١٥درصدی نزدیک به ٤٠ درصد افزایش پیدا کرده است.

یکی از بنگاهدارها در منطقه قیطریه می‌گوید: «افزایش قیمت‌ها بیشتر از آن چیزی بود که خودمان هم انتظارش را داشتیم. معمولا در فصل تابستان بیشتر از فصل‌های دیگر افزایش قیمت داریم اما امسال واقعا افزایش‌ها سرسام‌آور بوده است. خانه‌ای را که سال گذشته خودم با قیمت ١٠٠ میلیون تومان پیش و یک میلیون قرارداد اجاره‌اش را امضا کردم امسال ١٥٠ میلیون پیش و ٢میلیون و ٥٠٠ هزار تومان اجاره دادم. متاسفانه مالک‌ها می‌آیند و قیمت‌های سرسام آوری پیشنهاد می‌دهند. ما هم تا جایی که می‌توانیم با آنها چانه می‌زنیم ولی از دست ما هم کار زیادی برای افزایش ندادن قیمت‌ها برنمی‌آید.»

طبق گفته‌های بنگاهداران شمال شهر، اغلب مناطق شمال شهر تهران افزایش قیمت چشمگیری داشته‌اند اما در تمام مناطق آپارتمان‌های نوساز زیر ٥ سال ساخت حتی بیشتر از ٤٠درصد هم با افزایش قیمت رو به رو بوده‌اند و اجاره‌های آنها به چندین میلیون تومان در ماه رسیده‌اند. در مناطق مرکز شهر هم چنین افزایش قیمتی داشته‌ایم. مناطقی مثل اطراف میدان‌های انقلاب، هفت تیر، ولیعصر و جاهایی که تردد زیادی در آنها وجود دارد، افزایشی نزدیک به ٣٠ درصد داشته‌اند. یکی از بنگاهداران در مرکز شهر می‌گوید: «خود ما هم از این حجم افزایش قیمت مانده‌ایم. شاید خیلی‌ها فکر کنند که ما بنگاهی‌ها مقصر گران شدن خانه هستیم اما واقعا خود ما هم از این همه گرانی ضرر کرده و به ستوه آمده‌ایم.

حجم معاملات واقعا کم شده و متاسفانه مستاجران زیادی هستند که دیگر توانایی اجاره خانه ندارند. ما حتی به برخی از صاحبخانه‌ها هم می‌گوییم که قیمت پایین‌تری برای اجاره بگذارند چون خانه‌شان اجاره نمی‌رود اما کوتاه نمی‌آیند و حتی برخی ارقام سرسام‌آوری برای اجاره خانه‌شان پیشنهاد می‌دهند.»

انتهای پیام/

کد خبر: 2843