٥٠ خانوار از یک سرویس بهداشتی استفاده می‌کنند

سه شنبه،۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۲

گروه اجتماعی- بیش از 5 ماه از زلزله کرمانشاه می‌گذرد. با وجود تمام کمک ها برای سر و سامان دادن به زلزله زدگان هنوز شرایط مناسب برای ادامه زندگی در این مناطق به طور کامل فراهم نیست. در ادامه به مشکلاتی که در زمینه بهداشتی در این مناطق وجود دارد نگاهی می‌اندازیم.

فرشته چراغی، یکی از فعالان در منطقه زلزله‌زده کرمانشاه از شرایط فاضلاب، نخاله‌های ساختمانی و آشغال‌های رهاشده در مناطق زلزله‌زده ابراز نگرانی می‌کند و معتقد است تا زمانی که کاری در آن مناطق انجام نگیرد، نمی‌توان جلوی این بیماری‌ها را گرفت. او با بیان اینکه اخیرا شش مورد مبتلا به سالک را سرپل‌ذهاب دیدم و با آن‌ها صحبت کردم می‌گوید: «یکی از آن‌ها سه ماه پیش به این بیماری مبتلا شده، اما چهار، پنج نفر دیگر اخیرا با ظاهرشدن زخم‌هایی روی دست‌وپایشان متوجه این بیماری شده بودند که به پزشک مراجعه کردند و پزشک نیز آن را تأیید کرد و برای درمان آن‌ها دارو تجویز کرده است. مدتی است نوعی سرماخوردگی نیز در این مناطق شایع شده که در ابتدا گمان می‌کردند که بیماری مالاریا یا وبا باشد.
وی ادامه داد:  شرایط شهر به مراتب بدتر از روستاهاست. در روستا‌ها تقریبا کار آواربرداری و جمع‌آوری نخاله‌ها به طور کامل انجام گرفته است. همچنین به دلیل اینکه در روستا‌ها معماری خانه‌ها به‌گونه‌ای بود که سرویس بهداشتی بیرون از خانه و در حیاط ساخته شده بود و خیلی از آن‌ها سالم مانده اند، وضعیت سرویس بهداشتی بهتر است، اما در شهر ٥٠ خانوار از یک سرویس بهداشتی استفاده می‌کنند. یکی دیگر از معضلات شهر فاضلاب‌های رو‌باز است. پس از زلزله برای بهبود شرایط سرویس بهداشتی کنار کمپ‌ها فاضلاب‌های موقت ساخته شد که روباز هستند و مسائل بهداشتی در ساخت آن رعایت نشد که این خود باعث شیوع بیماری می‌شود. نخاله‌های ساختمانی در شهر که به گفته خود وزارت بهداشت محل مناسبی برای رشد پشه ناقل سالک است، هنوز در شهر‌ها به طور کامل جمع‌آوری نشده است. در سرپل ذهاب شاید بتوان گفت: فقط ٥٠ درصد از نخاله‌های ساختمانی جمع‌آوری شده است و به همین دلایل است که در شهر بیماری بیشتر است.

انتهای پیام/

منبع:فردا نیوز

کد خبر: 334