۱۰ سال تا نخستین پیوند سر انسان

دوشنبه،۰۲ دي ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷
بلندپروازی یا گام بلند سوی جاودانگی؟
۱۰ سال تا نخستین پیوند سر انسان

گروه علمی - یک جراح و متخصص مغز و اعصاب ادعا کرد نخستین پیوند سر انسان تا سال ۲۰۳۰ انجام می‌شود و به این ترتیب انقلابی در علم پزشکی و جاودانه شدن انسان شکل می‌گیرد.

به گزارش  پیام ایران  به نقل از تلگراف، دکتر بروس متیو معتقد است پزشکان و جراحان مغز و اعصاب در کمتر از یک دهه آینده می‌توانند عمل پیوند سر را روی انسان انجام دهند. او که پیش‌تر در خدمات بهداشت همگانی بریتانیا کار می‌کرده و استاد دانشگاه علوم پزشکی هال است، ادعا کرده می‌داند چگونه با پیوند سر ماهیت ذهن یا خودآگاهی یک انسان را به انسانی دیگر منتقل کند.

دکتر متیو سرگرم کار کردن روی یک رمان علمی تخیلی با همکاری مایکل لی، بنیانگذار موسسه آینده‌شناسی بود که ناگهان به ایده اجرایی شدن عمل جراحی پیوند سر برخورد و احساس کرد می‌توان آن را با موفقیت اجرا کرد. او بر این باور است که جراحان تا سال ۲۰۳۰ می‌توانند علاوه بر انجام دادن عمل پیوند سر، رشته نخاعی را هم در بدن یک انسان دیگر جا دهند.

پزشکان و دانشمندانی که تا امروز پیگیر عملی شدن رویای پیوند سر انسان بوده‌اند، بیشتر روی روش‌های قطع کردن رشته نخاعی تمرکز کرده‌اند؛ ایده‌ای که دکتر متیو با سابقه انجام دادن بیش از ۱۰ هزار عمل جراحی آن را مطلقا مسخره می‌داند. این پزشک ۶۳ ساله و استاد دانشگاه هال می‌گوید پیشرفت‌های علم پزشکی تا یک دهه آینده غیرممکن‌ها را شدنی می‌کند.

دکتر متیو می‌گوید: «پیشرفت‌های بشر در جراحی اعصاب، علم روبوتیک و پیوند سلول‌های بنیادی این امید را به پزشکان می‌دهد که بتوانند تمام رشته‌های عصب و نخاع و سر همراه آن را تا پیش از ۲۰۳۰ به از یک انسان به انسانی دیگر منتقل کنند و پیوند بزنند. این ایده ابتدا یک توفان ذهنی برای داستان بود و احمقانه به نظر می‌رسید اما بعد دیدیم شدنی است.»

رشته نخاعی پیچیده‌ترین بخش بدن است و در عمل پیوند سر انسان باید اطمینان یافت نخاع از سر جدا نمی‌شود. دکتر سرجیو کاناورو پیش‌تر ادعا کرده بود عمل پیوند سر را با قطع کردن رشته نخاعی روی بدن جنازه یک انسان انجام داده و موفقیت‌آمیز هم بوده است اما منتقدان گفتند این ادعا شبیه پیوند سر یک میمون بود که هرگز هوشیاری‌اش را به دست نیاورد.

هر چند ممکن است عمل پیوند سر بیشتر شبیه همان داستان علمی تخیلی باشد که دکتر متیو همراه لی نوشته اما اگر این اتفاق در دنیای واقعی با کمک سلول‌های بنیادی بیفتد می‌تواند در درمان بیماران نخاعی و بخشیدن عمر جاودانی به انسان‌ها بسیار کاربرد داشته باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 9620