تهدید بزرگ در جاده هراز

جمعه،۱۷ دي ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۰
تهدید بزرگ در جاده هراز

گروه جامعه - یک ترک عظیم و شکاف باورنکردنی در بخشی از کوهستان مشرف بر جاده هراز در منطقه آب اسک حد فاصل پلور تا گزنک، احتمال بروز فاجعه انسانی در جاده هراز و سقوط بخشی از کوه در منطقه پلور را در اذهان عمومی شکل داده است.

به گزارش پیام ایران به نقل از اقتصاد کارا، مسئولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کردند که این مسئله درحال پیگیری و بررسی است و بسته شدن یا نشدن محور هراز بستگی به سطح خطر و بحران احتمالی این مساله دارد. در این خصوص چندی است که ویدیویی در فضای مجازی دست به دست می شود که در توضیحات آن ادعا می‌شود محدوده‌ روستای آب‌اسک بعد از پلور در جاده هراز در آستانه تخریبی بزرگ به دلیل سقوط کوه و احتمالا ناپدید شدن تونل و جاده قرار دارد. 

رییس مرکز تدوین مقررات، ایمنی حمل و نقل، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی در این باره اظهارکرد: طی روزها و هفته های گذشته، جلسات متعددی بین دستگاه های مختلف و متولیان این حوزه در این خصوص برگزار شده است. همچنین دستگاه های مختلف از استانداری تا ستاد بحران، سازمان زمین شناسی، سازمان راهداری، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، گزارشهایی ارائه دادند و مقرر شد تا ضمن بازدید از منطقه گزارش دقیقی از وضعیت این محدوده از جاده هراز ارائه دهند.

رضا نفیسی افزود: مساله این است که باید در وهله نخست در خصوص این مسئله و مخاطره ارزیابی صورت گیرد و حجم و بزرگی آن برآورد شود و بر آن مبنا اقدامات مورد نیاز اولویت بندی گردد. در این جلسه مقرر شد تا موضوع در دو سطح پیگیری و بررسی  شود؛ در مرحله اول این مساله قرار است در ستاد مدیریت بحران استان بررسی شود و با دعوت همه ذینفعان و متولیان به این نتیجه برسیم مشکل مطرح شده تا چه اندازه جدی است و در صورت نیاز موضوع باید به ستاد  مدیریت بحران کشور محول شود تا در آن جلسه تصمیم گیری لازم صورت گیرد.

رییس مرکز تدوین مقررات، ایمنی حمل و نقل، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا در حال حاضر مساله مطرح شده را به عنوان یک مخاطره جدی و فوری تلقی می کنید؟ گفت:  در حال حاضر به این موضوع به عنوان یک هشدار نگاه می کنیم، اما تصمیم گیری برای انجام هرگونه اقدام به سطح خطر بستگی دارد؛ بنابراین باید منتظر بمانیم و ببینیم که چه نتایجی از سوی متولیان و دستگاه های مربوطه از بررسی این محدوده از جاده هراز اعلام می شود؟

تردد میلیونها دستگاه خودرو از این معبر عمومی، نگرانی هایی زیادی را در افکار عمومی ایجاد کرده که بخشهایی از آن در شبکه های اجتماعی بازتاب یافته است.

جاده ۷۷ یا جاده هراز، جاده ۵۹ (کرج - چالوس) و جاده فیروزکوه، مهم‌ترین مسیرهای ارتباطی تهران و استان مازندران است. جاده هراز از درهٔ رود هراز می‌گذرد و نزدیک‌ترین راه اصلی به قله دماوند است. این جاده در شمال شرقی تهران به طول تقریبی 180 کیلومتر، نزدیکترین راه دسترسی به سواحل دریای خزر و یکی از چهار راهی است که پایتخت کشور را به شمال آن متصل می کند. این جاده در سال ۱۳۴۲ بعنوان یک راه دسترسی اصلی در دره هراز پس از 2 دهه فعالیت عمرانی به بهره برداری رسید.

این جاده یکی از زیباترین و تاریخی‌ترین جاده‌های جهان است که به انتخاب مردم ایران در سال هشتاد و نه بعد از جاده زیبای چالوس دومین جاده زیبای ایران انتخاب شده‌است. این جاده تاریخ منطقه عظیم البرز و دماوند، آمل و ایران را بیان می‌کند. جاده هراز کوتاه‌ترین مسیر تردد میان دو شهر تهران و آمل است. برآورد می‌شود که فقط در ایام نوروز، این جاده میزبان ۴ میلیون مسافر باشد. حجم زیاد تردد در کنار ظرفیت کم جاده گاهی موجب به وجود آمدن ترافیکهای بسیار طولانی می‌شود. به همین لحاظ پروژه چهاربانده کردن این جاده در دست اجرا بوده و هم‌اکنون حدود نیمی از این مسیر چهاربانده شده‌است؛ روندی که متاسفانه با کندی بسیار در حال انجام است. یکی از نگرانی های مهم در خصوص شکاف ایجاد شده، آن است که عمده مسیر تعریض نشده جاده هراز در فاصله پلور گزنک است و متاسفانه همیشه دارای بار ترافیکی است و این خود می تواند بحران را در صورت یک ریزش کوهستانی به فاجعه ای تمام عیار تبدیل کند. باید با اقدامی ملی و تخصیص بودجه،تا دیر نشده هرچه سریعتر برای حفظ جان مردم، کاری کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 14174