سبقت قربانیان خودکشی از کرونا در ژاپن

شنبه،۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۸
سبقت قربانیان خودکشی از کرونا در ژاپن

گروه بین الملل - حدود ۲۱ هزار ژاپنی طی سال گذشته میلادی دست به ‌خودکشی زده‌اند، در حالی‌که کرونا طی این مدت جان حدود ۷ هزار و ۷۰۰ نفر را گرفته است.

به گزارش  پیام ایران ، شیوع کرونا در یک سال گذشته موجب شد تا آمار خودکشی در ژاپن برای نخستین بار در طول ۱۰سال گذشته افزایش پیدا کند. طبق اعلام وزارت بهداشت ژاپن، ۲۰هزارو۹۱۹نفر از ژاپنی‌ها طی سال۲۰۲۰ دست به‌خودکشی زدند که نسبت به سال قبل از آن ۳.۷درصد افزایش نشان می‌دهد، این در حالی است که در این مدت ۷۷۰۰ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست داده‌اند. سال۲۰۱۹ آمار خودکشی در ژاپن برای نخستین‌بار در ۴۰سال گذشته به زیر ۲۰هزار نفر رسیده بود. افزایش آمار مرگ خودخواسته در سال گذشته میلادی به‌ویژه بین زنان و کودکان ژاپنی، نگرانی مسئولان این کشور را به‌دنبال داشته است.

به ‌گزارش ژاپن‌تایمز، ژاپن سال‌هاست که بالاترین آمار خودکشی را بین کشورهای صنعتی گروه۷ شامل فرانسه، آلمان، انگلیس، ایتالیا، آمریکا و کانادا دارد. البته در سطح منطقه‌ای این کشور بعد از کره‌جنوبی که آمار بالاتری دارد، قرار می‌گیرد. نرخ خودکشی ژاپن در سال۲۰۱۷، ۱۴.۹مورد به‌ازای هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت بود، درحالی‌که نرخ آلمان ۹.۵ و آمریکا ۱۴.۵ بود. این نرخ در سال۲۰۲۰ در ژاپن به ۱۶.۶ رسید. معمولا آمار بالای این کشور به تعهد شغلی افراطی و ساعت‌های کاری زیاد نسبت داده می‌شود. از سوی دیگر، مسئله این است که صحبت از مشکلات روحی و مشاوره در فرهنگ ژاپن، کار پسندیده‌ای نیست.

افزایش خودکشی زنان و کودکان

با اینکه معمولا خودکشی در ژاپن بین مردان رایج‌تر است اما آمار مرگ خودخواسته در زنان در سال۲۰۲۰ رشد محسوسی داشته است. در این سال، ۶۹۷۶زن خودکشی کرده‌اند که ۸۸۵مورد بیشتر از سال۲۰۱۹ بوده است. خودکشی در زنانی که در دهه ۲۰زندگی خود هستند ۱۷درصد و زنان ۱۹ساله و کمتر نیز ۱۴درصد افزایش داشته است.

کاتسویوشی شینگیوچی، رئیس مرکز غیردولتی مشاوره بیماری‌های روحی توکیو می‌گوید: ۷۰ تا ۸۰درصد کسانی که با این مرکز تماس می‌گیرند زن و بین ۲۰ تا ۳۰ساله هستند. آمار خودکشی بین مردان در سال۲۰۲۰ نسبت به سال قبل از آن، اندکی کم هم شده اما آمار خودکشی بین زنان ۱۴درصد افزایش داشته است. در ژاپن معمولا بیشتر مسئولیت‌های خانواده بر دوش زنان است و کرونا به صنایع و مشاغلی که زنان بیشتر در آنها اشتغال دارند مثل بیمارستان‌ها و هتل‌ها آسیب بیشتری وارد کرده است.

شبکه خبری ان‌اچ‌کی ژاپن (NHK) ۲‌ماه پیش نتیجه مطالعه‌ای را منتشر کرد که براساس آن از بهار امسال ۲۶درصد کارمندان زن با مشکلات شغلی مانند اخراج روبه‌رو بوده‌اند، درحالی‌که این آمار بین مردان ۱۹درصد بوده است. افزایش خودکشی بین کودکان، زنگ هشدار دیگری است که در ژاپن به صدا درآمده است. بیش از ۳۰۰کودک دبستانی و دبیرستانی از مارس تا نوامبر۲۰۲۰ یعنی در طول ۸‌ماه به زندگی خود پایان داده‌اند که نسبت به زمان مشابه در سال قبل از آن ۳۰درصد افزایش داشته است. دلیل این موضوع نیز ناامیدی از آینده و کاهش تعامل اجتماعی با همسالان به‌دنبال همه‌گیری کرونا عنوان شده است.

کد خبر: 13150