کیهان: فقر در ایران در سه دهه اخیر ۸۵ درصد کم شده است

دوشنبه،۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۶
کیهان: فقر در ایران در سه دهه اخیر ۸۵ درصد کم شده است

گروه اقتصادی - روزنامه اصولگرای کیهان در مطلبی نوشت که میزان فقر در ایران در سه دهه اخیر 85 درصد کم شده است.

بخشهای مهم گزارش روزنامه کیهان درباره وضعیت کشورمان در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب به شرح زیر است:

- یکی از شاخص‌های توسعه انسانی سازمان ملل که هرساله توسط دفتر توسعه سازمان ملل متحد منتشر می‌شود، شاخص «فقر درآمدی» است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، این شاخص کشورها را بر اساس میزان درآمد روزانه نیروی کار طبقه‌بندی می‌کند و کشورهایی که در آنها حقوق روزانه نیروی کار کمتر از ۳/۱ دلار باشد، در این گزارش رتبه‌بندی می‌شوند. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۸ سازمان ملل، درصد نیروی کار ایران که حقوق کمتر از ۳/۱ دلار در روز داشتند، در سال ۱۹۹۱ میلادی ۷/۲ درصد مجموع کارگران شاغل بوده است که این درصد در سال ۲۰۱۷ میلادی به ۱/۱ درصد کاهش یافته که افت ۸۵ درصدی شمار فقرا را نشان می‌دهد.

- این گزارش حاکی است، بین ۱۳۴ کشور دنیا که در این شاخص طبقه‌بندی شدند، نسبت فقرا در ایران از ۱۱۱ کشور جهان کمتر است و ایران در رتبه ۲۲ به‌لحاظ درآمد بالا قرار دارد.

- عملکرد انقلاب در کاهش «فقر مطلق» نیز با موفقیت همراه بوده است. بر اساس تعریف بانک جهانی، خانواری در فقر مطلق زندگی می‌کند که مصرف سرانه او کمتر از ۱/۹ دلار در یک روز (بر اساس شاخص برابری قیمت خرید ۲۰۱۱) باشد.

- جدیدترین آمارهای بانک جهانی درباره ایران که بازه زمانی ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۴ را در بر می‌گیرد، نشان می‌دهد در سال‌های پایانی جنگ تحمیلی (۱۳۶۵) حدود ۶/۸ درصد از جمعیت ایران در فقر مطلق به سر می‌برده‌اند که این رقم ۲۸ سال بعد (۲۰۱۴) یعنی در سی و ششمین سال انقلاب به ۰/۲ درصد از کل جمعیت سقوط کرده است. این پیشرفت در حالی است که در سال ۲۰۱۴، حدود ۱۰/۵ درصد از جمعیت دنیا، سه درصد از جمعیت خاورمیانه و شمال آفریقا و همچنین ۰/۳ درصد از جمعیت ترکیه در فقر مطلق زندگی کرده‌اند.

- آمارهای مراکز رسمی داخلی هم درباره تغییر وضعیت معیشتی کشور در این سالها قابل توجه است. دیروز مرکز آمار در نشست خبری رئیس‌این مرکز، با مقایسه وضعیت اقتصادی امروز مردم ایران با چهل سال قبل اعلام کرد: خانوارهای ما در سال ۵۸ در حوزه شهری ۱۶/۹ درصد از اتومبیل شخصی استفاده می‌کردند که در سال ۹۶ به ‌۵۶ درصد رسیده است و در حوزه روستایی از ۱/۴ درصد و در سال ۹۶ به ۲۹/۶ درصد رسیده که ۲۱ برابر شده است.

- بر اساس اعلام مرکز آمار، استفاده از آب لوله کشی از ۷۹/۵ درصد قبل از انقلاب به ۹۹/۷ درصد سال ۹۶ در مناطق شهری رسیده است که این آمار در مناطق روستایی شاهد افزایش از ۱۱/۷ درصد به ۹۴/۶ درصد بوده است. همچنین کاربرد گاز لوله‌کشی در میان خانوارهای شهری به ۹۴/۷ درصد و در مناطق روستایی به ۶۴/۴ درصد رسیده است. استفاده از شبکه عمومی فاضلاب نیز در سال ۵۸، ۴۳/۵ درصد برای خانوارهای شهری و ۱/۱۳ درصد برای خانوارهای روستایی بوده است. استفاده از تلویزیون رنگی در سال ۵۸ صفر بوده که سال ۹۶ در خانوار شهری ۹۸ درصد استفاده شده است، در خانوار روستایی نیزاین رقم صفر بوده که در سال ۹۶ به ۹۶ درصد افزایش یافته است. استفاده از جاروبرقی در خانوار شهری قبل از انقلاب ۷/۳ درصد بوده که سال ۹۶ به ۹۱ درصد رسیده و در روستایی نیز صفر بوده که به ۶۴/۶ درصد رسیده است. استفاده از ماشین لباسشویی از ۱۶/۷ درصد سال ۵۸ به ۸۸/۳ درصد در سال ۹۶ رسیده و برای روستاها نیز از صفر درصد در سال ۵۸ به ۵۳/۹ درصد در سال ۹۶ رسیده است.

- گزارش سازمان ملل از اوضاع فقر در آمریکا نشان می‌دهد که ۴۰ میلیون نفر در این کشور در فقر و ۱۸/۵ میلیون نفر در فقر شدید و ۵ میلیون نفر در شرایط فقر مطلق به سر می‌برند.روزنامه گاردین، خرداد امسال از قول گزارشگر ویژه سازمان ملل نوشت: آلستون هشدار داد هم اکنون میلیون‌ها آمریکایی برای خاتمه دادن به «بیچارگی» که با آن مواجه می‌باشند، در تلاش هستند، اگر غذا و دسترسی به درمان حذف شود، سوبسید مسکن قطع شود، در نتیجه تاثیر آن بر زندگی مردم شدید خواهد بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 5673