روزهای سخت ترامپ در آستانه انتخابات

سه شنبه،۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۹
 روزهای سخت ترامپ در آستانه انتخابات

گروه بین الملل - نظرسنجی ها از روزهای سخت ترامپ در روزهای انتخابات حکایت دارد.

به گزارش  پیام ایران ، تحولات داخلی آمریکا و وضعیت آن در حوزه سیاست خارجی در دوره کنونی که سکان اداره این کشور به دست دونالد ترامپ سپرده شده است، به گونه‌ای است که در فاصله حدود پنج ماه تا انتخابات ۲۰۲۰، شرایط برای مستاجر کاخ سفید روز به روز دشوارتر می شود.

درحالیکه نظرسنجی ها حکایت از کاهش محبوبیت و کاهش بخت ترامپ در انتخابات پیش رو دارد، مشکلات و معضلات داخلی و همچنین ناکامی  در سیاست خارجی باعث شده تا رییس جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات سرنوشت ساز ۱۳ ابان در وضعیت پیچیده ای قرار بگیرد.

در یکی از تازه ترین نظرسنجی های سراسری که توسط موسسه ملی گالوپ ارایه شد، نشان می دهد که ۳۹ درصد از مردم آمریکا از عملکرد ترامپ در منصب رییس جمهوری راضی اند، در حالی که ۵۷ درصد در این مورد اعلام نارضایتی کرده اند.

از دیگر سو، در حوزه داخلی مسائلی چون همه گیری ویروس کرونا و سومدیریت دولت ترامپ در مهار این بیماری و ناآرامی های گسترده ناشی از تبعیض نژادی و کشته شدن شهروندن سیاهپوست توسط پلیس باعث شده تا وضعیت ترامپ در حوزه داخلی آمریکا در وضعیت متزلزلی قرار بگیرد.

در حوزه سیاست خارجی نیز، اکنون عکس های یادگاری ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی بدون اینکه نتیجه ملموس بدنبال داشته باشد، به تاریخ پیوسته است و ناکامی در رسیدن به یک توافق مشخص میان آمریکا و کره شمالی عملا دولت ترامپ را می توان به نوعی ناکام مذاکرات دانست.

تکاپوی دولت ترامپ برای انجام مذاکره با ایران با اهداف تبلیغاتی و انتخاباتی نیز به دلیل نبود صداقت در اهداف طرف آمریکایی و تامین نشدن خواسته های ایران راه به جایی نبرده است.

از همه گیری کرونا تا مرگ جورج فلوید

در حالی که آمریکا با بیش از ۲ میلیون مورد ابتلای قطعی کرونا و ۱۱۸ هزار جان باخته بالاترین آمار ابتلا و جان باخته در جهان را دارد، به نظر می رسد که این بیماری به بحرانی تمام عیار در این کشور تبدیل شده باشد.

دولت ترامپ که از ابتدا تلاش کرد تا با بستن مرزها از نفوذ این ویروس به آمریکا جلوگیری کند و آن ر ا از افتخارات مدیریت خود به شمار می آورد در نهایت کار به جایی رسید که بسیاری از مقامات کنگره و قرمانداران مدیریت او در بحران کرونا را زیر سوال ببرند.

ترامپ که از سوی احزاب مختلف سیاسی آمریکا به دلیل سو مدیریت بحران کرونا مورد انتقاد شدید قرار گرفته است، در موارد مختلف آمار اعلام شده کرونا در سایر کشورها را غیرواقعی دانسته است. سومدیریت ترامپ تا جایی پیش رفت که در نهایت از سازمان جهانی بهداشت خارج و محدودیت های ناشی از ویروس کرونا را کاهش داد.

همچنین، کشته شدن جورج فلوید شهروند سیاه پوست آمریکایی بر اثر فشار زانو پلیس سفیدپوست بر گلوی این شهروند به بروز اعتراض های گسترده ای در آمریکا منجر شده است.

اعتراض ها تا جایی پیش رفت که ترامپ دستور ورود و حضور گارد ملی را در برخی از ایالت ها داد.

مرگ دلخراش این شهروند سیاهپوست آمریکایی-آفریقایی‌تبار به دست پلیس سفیدپوست این کشور، علاوه بر اینکه شکاف اجتماعی موجود در ایالات متحده را آشکارتر ساخت، روند تصمیم‌ گیری را برای بسیاری از رای‌دهندگان در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو سرعت بخشیده‌ است.

ترامپ از زمان مرگ فلوید بارها تنش را در این کشور دامن زده و تهدید کرده در صورت بروز شورش در حاشیه اعتراض‌های اکثرا مسالمت‌آمیز، به عنوان رئیس جمهوری حافظ نظم و قانون، دستور تیراندازی به سوی آنها را می دهد.

وی تظاهرات مسالمت آمیز در بیرون کاخ سفید را نیز برنتابید و هشدار داد که شرکت‌کنندگان بازداشت می‌شوند. این در حالی است که برای بسیاری از مقام‌های آمریکا از جمله مقام های نظامی و اردوگاه محافظه‌کاران نزدیک به ترامپ، واکنش‌های وی دور از انتظار بود.

در نتیجه این رخدادها، میزان محبوبیت ترامپ در بین آمریکایی‌ها به شدت کاهش یافته است؛ به طوری که طبق نظرسنجی اخیر شبکه سی‌ان‌ان فقط ۳۸ درصد از شهروندان آمریکایی واکنش‌های ترامپ را تائید می‌کنند. در عین حال ۶۵ درصد از پرسش‌شوندگان می گویند که برخورد با اعتراض‌ها بیشتر از حد خشن بوده و ۶۳ درصد نیز از برخورد نادرست ترامپ با مساله نژادپرستی انتقاد می کنند.

اما اقدامات ترامپ در حوزه سیاست خارجی بدتر از حوزه سیاست خارجی حائز ناکامی های بسیاری بود.

ترامپ؛ ناکام در پرونده های سیاست خارجی

در حالی که این روزها کره شمالی تهدید کرده که در حال بررسی طرحی برای استقرار نیروهای نظامی خود در منطقه‌ مرزی میان دو کره است که پیش تر ترامپ در دوبار مذاکره مستقیم با رهبر کره شمالی تلاش کرد تا ناکامی های حوزه سیاست خارجی خود را جبران کند. اما در نهایت، پیونگ یانگ پس از شکست گفت‌ وگوهای سال گذشته کیم جونگ اون و دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در هانوی پایتخت ویتنام، بخش عمده‌ای از تماس‌های خود را با آمریکا و کره جنوبی قطع کرد.

اگر به این موضوع، جنگ تجاری میان آمریکا و چین و خروج از برجام و توافق هسته ای با ایران را هم بیافزاییم، شکست ها و ناکامی های سیاست خارجی دولت ترامپ سر به فلک خواهد کشید.

در فرجام به نظر می رسد که اگرچه میزان محبوبیت ترامپ در مقایسه با هر یک از رئیس جمهوری‌های قبل از وی، باثبات‌تر بوده است اما وضعیت آمریکا و دولت ترامپ به دلیل اعتراض‌های نژادپرستانه، گسترش کرونا، رکود اقتصادی و افزایش بی‌سابقه بیکاری، دستخوش تنش‌های گسترده شده و اکنون این انتخابات آمریکا خواهد بود که دفتر پایان یا آغاز ترامپ را نشان خواهد داد./ایرنا

کد خبر: 11687